Politika

AK: a magyar jobboldal példát mutat és stabil jövőstratégiát alkot

AK: a magyar jobboldal példát mutat és stabil jövőstratégiát alkot

2024. február 17., szombat
AK: a magyar jobboldal példát mutat és stabil jövőstratégiát alkot

Orbán Viktor 25. alkalommal tartott évértékelő beszédében az aktuálpolitikai helyzetértékelésen túl olyan jövőstratégiát vázolt fel, amely Magyarországot a Kárpát-medence gravitációs pontjává teheti - szerepel az Alapjogokért Központ MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

 

A miniszterelnök évértékelő beszédében megerősítette nemzeti oldal erkölcsi-morális testtartását valamint azt, hogy Magyarországon a gyermek szent és sérthetetlen, a pedofilokkal szemben pedig nincs kegyelem, ezért a kormány új, az eddigi szabályrendszert kiegészítő, szigorúbb gyermekvédelmi törvénycsomagot dolgoz ki - emelték ki.

Orbán Viktor az utóbbi évekhez hasonlóan a középtávú nemzetpolitikai terveket ismertette. A kabinet célja az, hogy Magyarország visszatérjen arra az útra, amit a koronavírus-válság, majd az orosz-ukrán háború miatt el kellett hagynia: magas gazdasági növekedés, alacsony infláció, észszerű zöldpolitika és a globális átrendeződésből történő profitálásra törekvés. A legnagyobb versenyelőny ebben a helyzetben a politikai stabilitás, mert gyors alkalmazkodást és szuverén döntéshozatalt tesz lehetővé - olvasható az elemzésben.

A miniszterelnök a nemzetstratégiai célok közül Magyarország energiafüggetlenségét, a magyar életszínvonal erősítését és az európai versenyképesség helyreállítását emelte ki. Az évértékelő egyben a nemzeti függetlenséget értéknek tekintő európai jobboldal programadó eseménye is volt. Valódi jobboldali alternatívát kínált a kormányfő, ami a békepárti álláspont fenntartását, az illegális bevándorlás megfékezését, a szankciós politika elhagyását, az Unió bővítéspolitikájának racionalizálását és a közös hitelfelvételek elutasítását is magában foglalja - értékelt az Alapjogokért Központ.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.