Politika

Aktív munkában a Szuverenitásvédelmi Hivatal

Aktív munkában a Szuverenitásvédelmi Hivatal

A guruló dollárok ügyében nyomoznak

2024. február 12., hétfő
Aktív munkában a Szuverenitásvédelmi Hivatal

Lánczi Tamás szerint több bűncselekmény is megvalósulhatott az X-en megjelent videók alapján, amelyeken az A4D vezetői vallanak Soros György szerepéről.

 

 

Jelenleg a Szuverenitásvédelmi Hivatal (SzH) vizsgálja az X-en a minap megosztott videókat, amelyeken az Action for Democracy (A4D) vezetői elismerik, hogy Soros György áll a szervezeten keresztül a magyarországi baloldalnak juttatott milliárdok mögött – közölte a Mandinernek Lánczi Tamás, a hivatal vezetője. Szavai szerint

igyekeznek beszerezni a teljes felvételeket,

ebből a célból már fel is vették a kapcsolatot az illetékes, köztük tengerentúli szervekkel.

 

 

Az A4D vezetői láthatóan kötetlenül, hosszasan beszélgetnek arról, hogy miként akarták befolyásolni a magyar választásokat, hogy kinek a megbízásából és milyen pénzből igyekeztek kormányra segíteni az ellenzéket – fejtette ki Lánczi Tamás. Hozzátette:

példátlannak tartja a videókon elhangzottakat, amelyek igazolni látszanak azokat a feltételezéseket, amelyeket az elmúlt két évben csak sejteni lehetett.

Az eddig is ismert volt, hogy a 2022-es országgyűlési választás kampányában az ellenzékhez érkező külföldi pénzeknek mi volt elosztási mechanizmusa. Ám most abba is kapunk valamilyen betekintést, hogy mi volt a pénzek eredete. Ezt kell teljes mértékben feltárni az eredeti, vágatlan felvételek vizsgálatával – fogalmazott az SzH vezetője, hozzátéve, hogy akár több különböző bűncselekmény is megvalósulhatott.

Az X-en megosztott videók egyikén Korányi Dávid, az A4D első számú vezetője arról beszélt, hogy élve az amerikai törvények adta lehetőséggel

szándékosan tartották titokban, hogy Soros György volt a legfőbb donor, mivel úgy gondolták, ez rontaná az itteni megítélésüket.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal olyan állami szervekkel együttműködve, mint az Állami Számvevőszék vagy a Nemzeti Információs Központ, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy elejét vegye az ilyen kísérleteknek, még a júniusi önkormányzati választások előtt – szögezte le Lánczi Tamás.

A pénzek forrását korábban még nem sikerült beazonosítani, ám az X-en a minap közzétett videókon az A4D több vezetője is egyértelművé teszi, hogy Soros György volt a legfőbb adományozó.

A teljes cikk itt olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.