Politika

Lánczi Tamás: február elsejével megkezdi munkáját a Szuverenitásvédelmi Hivatal + videó

Lánczi Tamás: február elsejével megkezdi munkáját a Szuverenitásvédelmi Hivatal + videó

A hivatal nem nyomoz, nem szankcionál, az elsődleges feladata vizsgálatok lefolytatása

Kibédi Péter
2024. január 6., szombat
Lánczi Tamás: február elsejével megkezdi munkáját a Szuverenitásvédelmi Hivatal + videó

Lánczi Tamás fontosnak nevezte, hogy a szervezet nem hatóság, hanem hivatal, így nem nyomoz és nem szankcionál.

 

A Szuverenitásvédelmi Hivatal elsődleges feladata az, hogy vizsgálatokat folytasson le, kutasson és feltárja azokat a kockázatokat, amelyek "a magyar szuverenitásra leselkednek, és lehetőség szerint megtegyen mindent, hogy ezeket a veszélyeket elhárítsa"

 - közölte.

Rámutatott, hogy egy európai parlamenti választás és egy helyhatósági választás lesz a nyár elején.

Hozzátette, hogy a 2022-es országgyűlési választás után napvilágra került, hogy milyen befolyásolásai kísérletek történtek. "A hivatal első feladata lesz, hogy megakadályozza, hogy ilyen még egyszer előforduljon" - fogalmazott a felkért vezető.

"Tehát úgy is fogalmazhatnék, hogy 2022 nem ismétlődhet meg" 

- hangsúlyozta Lánczi Tamás.

Szerinte Európában, de különösen Közép-Európában számos befolyásolásai kísérlet történt és történik: a "demokratikus akaratképzést" eltérítik a külső erők attól, ahogy azt egyébként az adott állam jogszabályai előírják.

"Manipulálják a közbeszédet, civil szervezetek mögé bújva külföldi aktorok politikát csinálnak vagy politikát próbálnak csinálni, korlátozzák a közbeszédet. Hosszasan lehetne még sorolni azokat a negatív tendenciákat, amelyek Magyarországon is jelen voltak és külföldön is megfigyelhetők" 

- mondta Lánczi Tamás.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.