Politika

Orbán Viktor az Európai Tanács élén? Reagált a miniszterelnök sajtófőnöke

Orbán Viktor az Európai Tanács élén? Reagált a miniszterelnök sajtófőnöke

A soros elnökséget betöltő tagállam, azaz éppen Magyarország vezetné az üléseket.

2024. január 8., hétfő
Orbán Viktor az Európai Tanács élén? Reagált a miniszterelnök sajtófőnöke

Az atv.hu kereste meg a miniszterelnököt azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor elnökölheti nyáron átmenti időre az Európai Tanácsot.

Fotó: AFP

 

Mint ahogy korábban megírtuk Charles Michel megerősítette, hogy indulni fog az európai parlamenti választásokon. Megválasztása esetén az elnöki szék üresen maradna, és így a jelenlegi szabályok érelmében a soros elnökséget betöltő tagállam, azaz a választások után 

éppen Magyarország vezetné az üléseket.

Az atv.hu ezzel kapcsolatban kereste meg a miniszterelnök sajtófőnökét, arra a kérdésre voltak kíváncsiak, van-e reális esély arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, az EU soros elnökeként töltse be az Európai Tanács elnöki tisztét egy időre nyáron, ha Charles Michel EP-képviselő lesz, és hogy az ET elnöki tisztének a betöltése az átmeneti időszakra szimbolikus lenne-e.

Stratégiai nyugalmat javaslunk az ügyben

– reagált az atv.hu kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Maga Charles Michel egyébként úgy próbálta oltani a tüzet: „sok eszköz van Orbán Viktor elkerülésére, ha megvan hozzá a politikai akarat”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.