Politika

A dollárbaloldal el akarja venni a magyar egyetemisták lehetőségeit

A dollárbaloldal el akarja venni a magyar egyetemisták lehetőségeit

Márton Andrea
2024. január 16., kedd
Fotó: Purger Tamás / Magyar Hirlap
A dollárbaloldal el akarja venni a magyar egyetemisták lehetőségeit

A "dollárbaloldal" momentumos európai parlamenti képviselői azon dolgoznak, hogy a magyar egyetemisták, kutatók és oktatók ne férhessenek hozzá az uniós oktatási és tudományos programokhoz - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője Facebook videójában.
 

A politikus arról számolt be, hogy az Európai Parlament a keddi plenáris ülésén szavazott az Erasmus-programról szóló előterjesztésről, "a két dollárbaloldali" képviselő, Cseh Katalin és Donáth Anna pedig a voksolást megelőzően "megdöbbentő tartalmú" módosító indítványt nyújtott be.

Azt kezdeményezték, hogy "a magyar egyetemisták, kutatók és oktatók ne férhessenek hozzá továbbra sem az uniós oktatási és tudományos programokhoz" - mondta Deutsch Tamás, aki szerint "minden magyar egyetemistának és oktatónak jogában áll tudni, hogy a dollárbaloldal továbbra is el akarja venni tőlük ezeket a lehetőségeket".
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.