Politika

A baloldal gáncsoskodása ellenére is megvalósul a tanárok béremelése

A baloldal gáncsoskodása ellenére is megvalósul a tanárok béremelése

2024. január 11., csütörtök
A baloldal gáncsoskodása ellenére is megvalósul a tanárok béremelése

A kormánypártok szerint a baloldal gáncsoskodása ellenére most már biztos, hogy idén és jövőre jelentős béremelést fognak kapni a tanárok és az óvónők - erről Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt csütörtökön.

Fotó: Teknős Miklós

 

Ahogy megírtuk január elsejétől jelentősen emelkedik a pedagógusok bére. A pályakezdő gyakornokok fizetése a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényben a 2023. évre rögzített 400 000 forintos illetményhez képest 528 800 forintra emelkedik, és ennél kevesebbet más pedagógusok sem kereshetnek - tájékoztatott a Belügyminisztérium.

Orbán Viktor miniszterelnök a pedagógusok béremeléséről  azt közölte:

egy hároméves bérfejlesztési programban 2024. január 1-jétől – vagyis a februári fizetésekben látható módon – 32,2 százalékos béremelést akar a kormány végrehajtani.

 

 

Hollik István az MTI-nek elküldött videónyilatkozatában úgy fogalmazott: "jobb később, mint soha", végre megjött a brüsszeli garancialevél, így most már biztos, hogy idén és jövőre is jelentős béremelést fognak kapni a tanárok és az óvónők. Ennek eredményeképpen a bérük 2025-re el fogja érni a diplomás átlagbér 80 százalékát - tette hozzá.

 A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ugyanakkor a dollárbaloldal 2023-ban azon dolgozott, hogy mindez ne sikerüljön.

Gyurcsány Ferenctől Dobrev Klárán át Donáth Annáig a teljes dollárbaloldal minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy megakadályozzák a béremeléseket

- jelentette ki a politikus.

 

 

Szerinte a baloldali politikusok "egymásnak adták a kilincset Brüsszelben", és arra kérték az Európai Bizottságot, hogy állítson újabb és újabb feltételeket Magyarországnak azért, hogy addig se fizesse ki Brüsszel a tanárok bérét.

Úgy fogalmazott: "Gyurcsányék ismét megbuktak", mert hiába gáncsoskodtak, hiába próbálták ellehetetleníteni a tanárok béremelését, ez nem sikerült nekik.

Hollik István úgy vélte: a dollárbaloldal ismét bebizonyította, hogy ha választania kell a magyar érdek, a tanárok béremelése és a saját kicsinyes pártpolitikai céljai között, akkor mindig az utóbbit választja.

Gyurcsány Ferencék ismét és sokadszorra árulták el saját hatalmi céljaik miatt a magyar embereket, a tanárokat és az óvónőket is.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.