Politika

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

A miniszterelnök korábban írt levele célba ért.

2023. november 27., hétfő
Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Charles Michelt, az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnökét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott kép

 

Ahogy korábban megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök levelet írt Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, amiben közölte: Magyarország addig nem hajlandó támogatni több, az ukrajnai háborúhoz kapcsolódó intézkedést, amíg Brüsszel meg nem tesz néhány lépést.

A levél célba ért, bejelentették, hogy hétfőn Budapestre érkezik Charles Michel, és kétoldalú találkozót folytatnak a magyar kormányfővel.

A megbeszélésre a decemberi EU-csúcs előkészítése keretében került sor. A tárgyaláson Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter is részt vett - ismertette a sajtófőnök.

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott kép

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.