Hírzóna

Orbán Viktor karakán levelet írt Brüsszelnek

Orbán Viktor karakán levelet írt Brüsszelnek

"Miként képzeljük el Európa biztonsági struktúráját a háború után?"

2023. november 22., szerda
Orbán Viktor karakán levelet írt Brüsszelnek

Orbán Viktor levelet írt Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, és közölte: Magyarország addig nem hajlandó támogatni több, az ukrajnai háborúhoz kapcsolódó intézkedést, amíg Brüsszel meg nem tesz néhány lépést.

Ukrajnában, 2023. november 18-án (Fotó: Getty Images Hungary)

 

A magyar miniszterelnök a beszámoló szerint egy Ukrajnáról szóló stratégiai megbeszélés összehívását követelte a tanács elnökétől, mert „sürgős” lenne az Ukrajnában látható harctéri helyzet miatt. Mint írta, ha ezt az egyeztetést nem tartják meg, akkor Magyarország megvétózza Ukrajna EU-csatlakozási tárgyalásának megkezdését, az Ukrajnának szánt újabb támogatások folyósítását és az újabb, 12. oroszellenes szankciós csomagot is, amelyet a napokban hirdettek meg.

A Politico szerint Orbán Viktor azt is szóvá tette a levélben, hogy az Ukrajnának szánt európai támogatások ügye attól is függ, hogy Washington folytatja-e Ukrajna támogatását. 

Biztosra vehetjük-e, hogy az Egyesült Államok folytatja a támogatást? Miként képzeljük el Európa biztonsági struktúráját a háború után?

 – tette fel kérdéseit a levélben a kormányfő.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.