Politika

A Momentum nem akar egy listán szerepelni a DK-val - vagy mégis?

A Momentum nem akar egy listán szerepelni a DK-val - vagy mégis?

Kovács György
2023. november 27., hétfő
Fotó: Trenka Attila/Mandiner
A Momentum nem akar egy listán szerepelni a DK-val - vagy mégis?

Mint arról beszámoltunk, Donáth Anna egyre többször szúr oda a DK-nak, kiváltképp Gyurcsány Ferencnek. Számos alkalommal a legerősebb ellenzéki pártról úgy nyilatkozott, hogy a hazugság kultúráját képviseli és gúzsba köti az egész ellenzéket. Már eddig is úgy értékelték ellenzéki portálok, hogy Donáth Anna hadat üzent Gyurcsány Ferencnek és a DK-nak, most azonban fokozta eddigi nyilatkozatait.

Gyurcsány Ferenc, Donáth Anna
 

 

Donáth Anna továbbra is kitart azon elképzelése mellett, hogy 2022-ben a választói akarat miatt indultak közös listán - megfeledkezve arról a tényről, hogy a választók ennek ellentétét fejezték ki az urnák mellett. Legalábbis nehéz lenne máshogy értelmezni azt, hogy a 2018-as közel 2,5 millió szavazóbázis 2022-re 2 millió alá csökkent.

Donáth Anna a Szabad Európának adott interjúban azt mondta, tavaly csak befogott orral tudott egy listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel, többet viszont biztosan nem indul vele.

Mindezt érdemes erősen fenntartásokkal kezelni. Már az interjúban sem zárkózott el attól, hogy helyi szinten egy listán legyen a Momentum és a DK. 

A két párt harcáról korábban próbáltuk kérdezni a szegedi politikusokat, azonban mélyen hallgatnak az ügyben. 

Országosan már sokkal beszédesebbek voltak és több ellenzéki politikus látszatkonfliktusnak és hiteltelen hisztériának nevezte. 

Ungár Péter azt is elmondta, a Momentum a mai napig folytat a háttérben egyeztetéseket a Demokratikus Koalícióval önkormányzati helyekről.

Hozzátette azt is, a DK-val való hadakozás valódi oka, hogy a Momentumban súlyos belső feszültségek dúlnak.

 

 

A Momentum de facto vezére szerint a Momentum most olyan szövetség kialakításán dolgozik, amellyel létrehozhatják a DK-mentes ellenzéket.

Van véleménye erről? Írja meg nekünk közösségi oldalunkon vagy a velemenyszegedma@mediaworks.hu e-mail címre!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.