Politika

Mihálffy Béla: Amit megígértem a választóknak, azt teljesíteni fogom

Mihálffy Béla: Amit megígértem a választóknak, azt teljesíteni fogom

2022. december 23., péntek
Mihálffy Béla: Amit megígértem a választóknak, azt teljesíteni fogom

- Ha az idei évet kell értékelni, akkor érdemes két részre bontani. Volt egy nagyon kemény, nagyon sok munkával járó kampány. Visszatekintve milyen volt az áprilisi választásig tartó időszak?
- Munkás és dolgos volt a kampányidőszak. A célom az volt, hogy minél több választót meg tudjak szólítani, és minél többükkel személyesen is találkozzak. Ezt sikerült megvalósítani, ennek is köszönhető a siker. A kampányidőszak és az azon kívüli időszak az sok változást nem jelent az életemben, mert önkormányzati képviselőként is és április óta országgyűlési képviselőként is folyamatosan tartom a választókkal és az emberekkel, ha meghívnak valahova akkor eleget teszek a maghívásnak és természetesen ha bármilyen üggyel megkeresnek, azt igyekszem a lehető leghamarabb megoldani.

A választók döntése egyértelmű volt, nagy töbséggel szavaztak bizalmat Mihálffy Bélának az ellenzéki összefogás jelöltjével szemben.


- Az már a kampány alatt is érzékelhető volt, hogy egy nagyon nehéz időszak vár az országra. Mennyiben befolyásolja a sok bizonytalanság a munkáját?


- Valóban nehezebb időszak van mögöttünk és előttünk is. Az orosz-ukrán háború és a brüsszeli szankciós politika miatt nehezebb helyzet van a magyar és az európai gazdaságban is. Azonban ez a helyzet sem új nekem, mert Szegeden, önkormányzati képviselőként ellenzékben dolgoztam. Ennek velejárója volt, hogy

minden eredmény, amit elértem, ahhoz sokkal több munka, nagyobb erőfeszítés kellett. Most is erre számítok, de a vége is ugyanaz lesz, hogy amit a szegedi és a homokhátsági választóknak megígértem, azt teljesíteni fogom.

A BIZTOS CSALÁDI HÁTTÉR SEGÍTI A MUNKÁJÁT

Mihálffy Béla idén ünnepelte harmincéves házassági évfordulóját, négy gyermeke van. A családcentrikus képviselő a munkáját úgy alakítja, hogy a családra is jusson ideje. - A legnagyobb lányom már egy unokával is megajándékozott bennünket, de a legkisebb is már egyetemista. Bár mindegyikük a saját lábán áll, folyamatosan jelen vagyunk az életükben és ha segítségre van szükségük, akkor ott vagyunk velük. A feleségemmel, Edittel alaposan átbeszéltük, hogy elvállaljam-e a felkérést és elinduljak az országgyűlési választáson. Ő azt mondta, hogy bátran vállaljam el és azóta is mindenben támogat. A családi háttér, az onnan érkező támogatás segít abban, hogy az időm nagyobb részében a munkámat tudjam végezni - mesélte Mihálffy Béla.

- Volt valami az országgyűlési munkában, amire nem számított, vagy meglepte?


- Alapvetően a munka olyan, amilyenre számítottam. A meglepő az volt, hogy a szegedi közgyűlésben az ellenzéki oldalon ültem, most a kormányzó párt soraiban ülök az Országgyűlésben, ami egészen más helyzet.

Megtapasztaltam annak az örömét és pozitív értékét, hogy milyen az, amikor a többséghez tartozik az ember és hatékonyabban tudja átvinni a parlamenti munkával járó ügyeket.

- A hatékonyságot a képviselő munkájához köthető eredmények is mutatják. Mindez nagyon sokszor Szegeden el van hallgatva, sőt, nem egyszer Ön ellen fordítják a pozitívumokat is. Hogyan tudja ezt a helyzetet kezelni?


- A szegedi városvezetés, és a városvezetés által, közpénzből üzemeltetett média már a kampány legelején egyértelműen letette a voksát az ellenfelem mellett és azóta sem változott. Ehhez hozzá vagyok szokva, igazából semmi jót nem várok tőlük, ugyanakkor

nagyon remélem, hogy a szegediek érdekében együtt tudunk működni a város vezetésével. Szeretném hinni, hogy erre lesz példa és bízom benne, hogy ez megvalósul, mert erre eddig nem igazán volt példa.

Nyitott vagyok, a szegediek érdekében fontos és szükséges lenne ez.

- Könnyebb dolga van ilyen téren a Homokhátságon?


- Egyértelműen igen. A polgármesterek együttműködőek, a kapcsolatom kiváló mindegyikükkel. Haladnak is az ügyek, ami ennek a jól működő együttműködésnek köszönhető. Hatékonyan és sikeresen tudunk együtt dolgozni.

Mihálffy Béla nem csak a kampány alatt volt jelen a választók életében, folyamatosan dolgozik, munkája eredményét a szegedi és a Homokhátságon élők is érezhetik.

- Mit vár a 2023-as esztendőtől?


- A legfontosabb, hogy a rezsiválság hatásait tompítani tudjuk. Erre már vannak kormányzati intézkedések. A helyi országgyűlési képviselők bevonásával a kormány próbál segíteni az önkormányzatoknak a rezsiválság kezelésében. A közelmúltban jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy a közvilágítás, az óvodák, bölcsődék és a szociális intézmények rezsijében segítséget kapnak az önkormányzatok. De azért, hogy az embereknek ne kelljen lemondani a sportolásról, mozgásról, több sportlétesítmény kapott támogatást. Ilyen volt például a szegedi Tiszavirág Sportuszodának adott 70 millió forintos támogatás, vagy a mórahalmi uszodának juttatott 10 millió forint is. De ezek csak az első körös döntések voltak, az egyeztetés folyamatos. Szeged az idei év végéig, a szerződéseinek köszönhetően kedvező áron kapja az áramot, ezért még nem kapott támogatást.

Ugyanakkor már a jövő évi számokat bekérték, de ahhoz, hogy minél több támogatás érkezzen Szegedre, ahhoz az önkormányzat segítő hozzáállása is kell, hogy együttműködő és ne támadó legyen.

KARÁCSONY A CSALÁDBAN

- December 23-án még hivatalos programjaim vannak, utána viszont a családom körében pihenek egy hetet. Édesapáméknál töltjük a Szentestét, ott lesz mind a három testvérem családja is. Az azt követő napokon minden testvéremnél megnézzük a karácsonyfát, együtt vagyunk, beszélgetünk és jól érezzük magunkat. Megpróbáljuk megélni a karácsony lényegét, a közös szeretetteljes együttlétet. Szilveszterkor is családi körben várjuk majd az új évet - mesélte az ünnepi tervekről Mihálffy Béla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.