Politika

Márki-Zay Péter: Biztos, hogy millió dologban hibáztam

Márki-Zay Péter: Biztos, hogy millió dologban hibáztam

2022. május 18., szerda
Márki-Zay Péter: Biztos, hogy millió dologban hibáztam

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt kedden este Márki-Zay Péter. Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje itt is megerősítette, hogy új pártot alapít, aminek a bejegyzését augusztus végére datálta. A párt nevét még nem tudja, így nevében ellentmondásos és emiatt sokat kritizált Civilek Pártját várhatóan elvetik.

-Vannak, akik sürgetnék, vannak, akik halogatnák ezt-

utalt a pártalapítással kapcsolatos nyilatkozataira, hozzátette, hogy Hadházy Ákos például azt javasolta neki: később, együtt hozzák létre a pártot.

A párttal a parlamenti választásokon akarnak indulni azért, hogy a civileket „ne kelljen bekényszeríteni” egy frakcióba úgy, ahogy azt a mostani választáson tették-állítása szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak 12 civil jelöltje volt idén, őket viszont különböző pártoknak kellett jelölniük.

A műsorban Márki-Zay Péter beszélt arról is, hogy

megdöbbenve olvasta a Direkt36 nevű portálnak a választási veresége okairól és az ellenzék összeomlásáról szóló cikkét.

Elsősorban az döbbentette meg, hogy mennyiszer döntöttek a háta mögött, ami rosszul esett neki. A cikkel némi ellentmondásban azt mondta: a kampányát üzleti és lobbiérdekekkel is megpróbálták befolyásolni, és ez volt az, amitől ő megpróbált elzárkózni, nem az együttműködéstől, mint mondta tévesen idézték.

Most is elmondta, hogy az ellenzéki oldalon ez egyetlen volt, aki az első perctől kezdve vállalta a felelősséget a választási kudarcért is.

-Biztos, hogy millió dologban hibáztam

-ezek közül elsősorban a kampánykommunikációját emelte ki. -Hiba volt az egyértelmű hangvétel, az is hiba volt, hogy adott esetben sok félreérthető, félremagyarázható kijelentést tettem-sorolta Márki-Zay.

Külön kitért az interjúban arra, hogy ő volt a legkevésbé „összegyurcsányozható” jelölt az előválasztáson, és ezért nyerte meg azt. Ezért lépett vissza Karácsony Gergely is, de

a számításuk végül nem jött be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.