Politika

Macron is Orbánnal egyeztetett

Macron is Orbánnal egyeztetett

2022. május 10., kedd
Macron is Orbánnal egyeztetett

Az Európai Bizottság elnöke után az EU soros elnökségét betöltő Franciaország elnöke, Emmanuel Macron is szót váltott a magyar miniszterelnökkel az olajembargó okán.

Clement Beaune-tól, Franciaország európai ügyekért felelős miniszterétől szivárgott ki először hogy még a mai napon egyeztet Emmanuel Macron elnök Orbán Viktorral. A találkozót azóta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette az MTI-nek. Az egyeztetés telefonon történt.

Tegnap, szintén a magyar kormány olajembargót ellenző kijelentései okán, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke látogatta meg Orbán Viktort. A találkozón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is ott volt. Szijjártó a találkozó után azt mondta, kicsi előrelépés történt az ügyben - és hasonlóan vélekedett a találkozóról von der Leyen is.

(Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.