Előrelépés történt az Európai Bizottság elnökével való tárgyaláson

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fontos előrelépés történt az Ursula von der Leyen-nel való tárgyalásokat követően az olajembargó kapcsán, de még sok mindent kell tisztázni – ismertette Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a találkozó után a közösségi oldalán.

Tegnap este tartott megbeszélést Orbán Viktor és Ursula von der Leyen Magyarországon, miután a magyar kormány nyíltan kijelentette, hogy nem fogja tudni támogatni az olajembargót, mivel az egy atomcsapással érne fel a magyar gazdaságra nézve.

A találkozóról elhangzottak részleteit továbbra sem lehet kimondottan ismerni, a külgazdasági és külügyminiszter azonban Facebook-videóban elmondta, részletesen ismertették az Európai Bizottság elnökével, milyen problémákat okozna Magyarország számára, ha ebben a formában elfogadnák az olajembargót. Mint mondta, ,,némi előrehaladást” sikerült elérni, de még nagyon sok a megbeszélnivaló.

Varga Judit igazságügyi miniszter szintén egy Facebook-posztban arról számolt be, az egyik legnagyobb gazdaságkutató intézet szerint Németországra is komoly hatást gyakorolna az olajembargó bevezetése: többek között arról ír a miniszter, hogy az ország DGP-je 2 százalékkal csökkenne, az év végére pedig problémás lehet a lakosság fűtési ellátása.

Ursula von der Leyen Twitter-oldalán szintén hasznosnak nevezte a találkozót a magyar kormánnyal. Ugyanakkor szerinte is sok dologról kell még beszélni.

Előző sztori

Rágalmazás miatt feljelentést tett a Datadat cégcsoport

Következő sztori

Több mint száz határsértőt tartottak fel az éjszaka Csongrád-Csanád megyében