Politika

Sok telik járdajavításra a képviselői keretekből

Sok telik járdajavításra a képviselői keretekből

2022. április 20., szerda
Sok telik járdajavításra a képviselői keretekből

Mihálffy Béla, Fodor Antal és Szénási Róbert képviselők is jelentős mennyiségű összeget költenek útjavításokra a képviselői keretükből.

A bérkompenzáció és a választókörzeti keretek felhasználása is napirendi pont volt a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Kiderült, hogy 16 bérlakást ad el a városvezetés a bérlőknek, a korábban meghirdetett 15 bérlakás lakóiról is döntöttek.

Ahogy a legutóbbi közgyűlésen már szó esett róla, itt is előkerült, hogy a minimálbér és a szakmunkás minimálbér emelkedése miatt bértolódás alakult ki az önkormányzati cégeknél. Ezért bérkompenzációs keretet hoztak létre, melyet az ülés keretében osztottak szét. Ennek megfelelően:

  • A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. 160 millió forint bértámogatást kap,
  • A Szegedi Sport és Fürdők Kft. - mely körül éppen áll a bál - 200 milliót,
  • a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont NKft. pedig 96 milliót.

A választókörzeti keretek felhasználása is eldőlt. Eszerint a parlamentbe vonuló Mihálffy Béla 200 ezer forinttal támogatja a Kiskundorozsmai Polgárőr Egyesületet a képviselői keretéből. Ugyanezt az egyesületet Fodor Antal képviselő is támogatja 100 ezer forinttal.

Mihálffy továbbá egy Mester utcai járdafelújításhoz 678 ezerrel, egy Vadliba utcaihoz pedig 514 ezerrel járul hozzá.

Hasonlóan sokat költ járdafelújításokra Dr Szénási Róbert is: a Ladvánszky-Alkotmány utcai csomópont rekonstrukcióját kívánja elősegíteni 971 ezer forinttal, egy Irinyi utcai felújítást pedig 830 ezerrel. Több mint 800 ezret szán a felújításokra Mészáros Tamás is, ő egy Retek utcai járdaátrakás, valamint a Sólyom és Bölcsőde utcai kutyafuttató kerítés költségeit egészíti ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.