Politika

Előválasztás: a Momentum nyerte Szeged kettes körzetét

Előválasztás: a Momentum nyerte Szeged kettes körzetét

2021. szeptember 30., csütörtök
Előválasztás: a Momentum nyerte Szeged kettes körzetét

Az Országos Előválasztási Bizottság csütörtök reggelig a 106 választókerületből 50-ben hirdetett végeredményt. Az egyes számú körzetek számlálásával még tegnap este végeztek.

Ahogy tegnap mi is írtunk róla, az egyes számú választókerületek eredményei tegnap este már megszülettek az országban, így Csongrád-Csanád megyében is. Eszerint a DK-s Binszki József nagyon csúnyán kikapott az MSZP-s Szabó Sándorral szemben: míg előbbi 2416 vokssal a szavazatok 26,83%-át, addig Szabó 6588azok 73,17%-át zsebelte be.

Reggelre megérkezett a kettes számú, a Homokhátság területét érintő körzet eredménye is, ahol szintén nem volt túl nagy az izgalom: a Momentumos Mihálik Edvin magabiztosan a szavazatok kicsivel több mint felét hozta, így ő indul tavasszal. Mögötte a Jobbikkos Tóth Péter 30,80%-ot, a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeit képviselő Tóth Szabolcs pedig 18,85%-ot hozott.

A miniszterelnök-jelöltek közül országosan toronymagasan Dobrev Klára vezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.