Politika

MSZP: Botka László szövetségese indul a polgármesteri címért!

MSZP: Botka László szövetségese indul a polgármesteri címért!

2019. augusztus 23., péntek
MSZP: Botka László szövetségese indul a polgármesteri címért!

Lauer István, Kiskundorozsma MSZP-s önkormányzati képviselője bejelentette: független polgármester- és képviselőjelöltként indul.

A városatya a pénteki rendkívüli közgyűlésen szólalt fel a régi 5-ös kivezetőjénél tervezett Pick gyár kapcsán. "Mivel választókörzetemet különösen érinti ez a beruházás, szeretném jelezni, hogy ezt nem kívánom másnak átengedni.

Tudom, hogy már nem vagyok Botka László csapatában, de szeretném bejelenteni, hogy független jelöltként indulok választókörzetemben és független polgármesterjelöltként is"

– mondta az önkormányzati képviselő azután, hogy az Összefogás Szegedért húsz jelöltjéből kimaradt. A szocialista képviselő hozzátette: baloldali értékrendet kíván képviselni. Ő már nem az első, és talán nem is az utolsó ember Botka László közvetlen környezetéből, aki elhagyja a polgármestert. Ilyen volt legfontosabb bizalmasa:

Solymos László, aki hirtelen mondott le alpolgármesteri feladatairól

; de Mózes Ervin is nyugdíjba ment miután első fokon elítélték a parkolóbérletes botrányban, amiben további Botka-bizalmasok is érintettek. Lapunknak interjút adott Lauer István, és pontosan elmondta, mitől sokallt be és miért lett elege Botka Lászlóból, majd döntött úgy, hogy elindul a választáson.

IDE KATTINTVA lehet elolvasni

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.