Politika

Szegeden fenyegetőzött Gyurcsány Ferenc Czeglédy miatt!

Szegeden fenyegetőzött Gyurcsány Ferenc Czeglédy miatt!

2018. március 5., hétfő
Szegeden fenyegetőzött Gyurcsány Ferenc Czeglédy miatt!

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott Gyurcsány Ferenc a szegedi bíróság előtt a Czeglédy ügyről. A Demokratikus Koalíció elnökétől azt is megtudtuk, hogy egész pontosan mit ért a szocialisták külön ügyészségén.

A tájékoztató elején kijelentette, hogy Szegedre és a bíróságra nem pusztán Czeglédy iránti emberi szolidaritásból ment, hanem politikai kötelezettségből is. Ez utóbbit azzal magyarázta, hogy meglátása szerint a kormány és a kormányközeli média csinált a perből politikai ügyet.

"Azt akarják láttatni, hogy a demokratikus ellenzéki pártok tiltott pártfinanszírozása van a Czeglédy-ügy mögött"

- magyarázta. A DK elnöke szerint Orbán Viktor gyáva, aki a politikán kívüli eszközökkel akarja eltüntetni ellenfeleit. Gyurcsány Ferenc megerősítette, SMS-ben kommunikált Czeglédy Csabával abban a pár órában, amíg szabadlábon volt: hogylétéről érdeklődött, illetve Budai Gyula elmeállapotáról beszélgettek - mondta. Gyurcsány Ferenc megfenyegette azokat, akinek "köze van a Czeglédy ügyhöz" és kijelentette, a kormányváltás után ennek lesznek következményei és mindenki, aki benne volt, elveszíti a szabadságát.

Fotó: Kocsis Alíz/SzegedMa

Rákérdeztünk Gyurcsány Ferencnél arra a Facebook posztjára is, amelyben arról írt, hogy a szocialistáknak külön ügyészsége lesz majd a választás után. A politikus azt mondta, olyan független ügyészségre gondolt, amely személytől és rangtól függetlenül elvégzi a munkáját, és nem ad menedéket a Fidesz-el kapcsolatos ügyekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.