Kultúra

Az idei évad első premierjére készül a Szegedi Nemzeti Színház

Az idei évad első premierjére készül a Szegedi Nemzeti Színház

2023. szeptember 30., szombat
Az idei évad első premierjére készül a Szegedi Nemzeti Színház

Október 13-án, pénteken bemutatják a német drámaíró, Heinrich von Kleist: Az eltört korsó című vígjátékát, amit Koltai M. Gábor rendez. Az előadás próbáinak kulisszatitkairól, október 3-án, kedden, délután fél 5-től mesélnek az alkotók a Reök-palotában. A kapcsolódó közönség találkozón az előadást rendező Koltai M. Gábor mellett a darab szereplői közül Polák Ferenc, Gömöri Krisztián és Ács Petra mesélnek majd arról, hogyan készülnek az október 13-i premierre. 

Kleist remekműve egyben egy groteszk jellemkomédia és a mai tárgyalótermi drámák őse is. A darabban egy nyomozás zajlik a színpadon, és a bűntény felgöngyölítése közben mulatságos helyzetek és heves szócsaták váltják egymást. Az éles dialógusokon keresztül egyre többet tudhatunk meg az ember és a hatalom természetéről, mire a nyomozás lezárul biztos, hogy nem csak a per tárgyául szolgáló korsón támadnak repedések. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.