Kultúra

Május 8-án, Szegeden indul a Filharmónia koncertsorozata

Május 8-án, Szegeden indul a Filharmónia koncertsorozata

2023. május 2., kedd
Május 8-án, Szegeden indul a Filharmónia koncertsorozata

Különleges, színészlegendákkal tarkított koncertsorozatot szervez a Filharmónia Magyarország. Május 8-án Szegeden, a Nemzeti Színházban, május 9-én Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban, majd 16-án Miskolcon lesz hallható a hangverseny.

Mint kedden közleményben írták, a zene és irodalom kapcsolatát mutatják be a Fesztivál Akadémia Budapest koncertjei két korszakos mű előadásával.

Igor Stravinsky A katona történetét Molnár Piroska, a Nemzet Színésze "meséli el", az egyes szerepeket Bezerédi Zoltán, ifj. Vidnyánszky Attila és Kelemen Hanna játssza; a különleges gálakoncertet Ascher Tamás rendezi.

Stravinsky a műben, mely az ördöggel szerződést kötő katona fausti története, minimálisra redukálta a zenekart, a hangszercsoportok legjellegzetesebb tagjait hegedű, nagybőgő, klarinét, fagott, kornett (vagy trombita), harsona és egy ütőshangszer alkotta szeptett képviseli.

A hangversenyen elhangzik még Vivaldi A négy évszak című szerzeménye, amely a több mint 400 versenyművet komponáló mesternek már életében legnépszerűbb alkotása lett.

Borítókép: jegy.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.