Kultúra

Más intézményhez csoportosíthatják a bezárás alatt a színház munkatársait

Más intézményhez csoportosíthatják a bezárás alatt a színház munkatársait

2022. november 14., hétfő
Más intézményhez csoportosíthatják a bezárás alatt a színház munkatársait

Két hónapra bezár a Szegedi Nemzeti Színház a spórolás jegyében, az rezsiárak miatt. A korábbi közgyűlési döntés alapján a Nagyszínház épületét január 1-jétől március 3-ig, illetve a Kisszínházat január 1-jétől február 15-ig zárva tartja. A bezárás kiterjed a szegedi Reök-palotára, illetve a Regionális Összművészeti Központra is, mivel az is a színház intézményeihez tartozik. A három intézmény bezárásával több mint százmillió forintot szeretnének megtakarítani.

A bezárásról az InfoRádiónak nyilatkozó Barnák László igazgató azt mondta, hogy már felvette a kapcsolatot cégekkel és más lehetséges partnerekkel, hogy a januári–februári időszakban két hét szabadságolás után elkezdődjön a munka a színház tánckarával, énekkarával és színművészeivel, valamint meghirdetik a február végi, márciusi előadások időpontját. De más munkákat is végeznek, és átcsoportosítják a munkatársakat más szegedi intézményekhez.

Hogy ez az átcsoportosítás mit jelent, azt levélben kérdeztük meg az igazgatótól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.