Kultúra

Újra átadják Szegeden a Dömötör-díjakat

Újra átadják Szegeden a Dömötör-díjakat

2022. május 5., csütörtök
Újra átadják Szegeden a Dömötör-díjakat

A járvány okozta kétéves kényszerű szünet után május végén újra átadják a Dömötör-díjakat, a szegedi színházi szakma elismeréseit - közölte Sztáry Erika, az elismerést gondozó kuratórium tagja az MTI-vel.

A civil kezdeményezésre 1999-ben létrejött díj 2006 nyarán bekerült Szeged városának hivatalos kitüntetései közé. A díj tizenkét kategóriája a teljes szegedi színházi életet lefedi. Tíz kategóriában - a legjobb női és férfi színész, a legjobb férfi és női mellékszereplő, a legjobb operaénekes és opera-énekesnő, táncos, rendező, látvány- és jelmeztervező - a nézők választhatnak három-három jelölt közül, akikre a művészi ajánlások alapján a kuratórium tett javaslatot.

A közönség május 18-ig adhatja le szavazatát.

A legjobb háttérmunkás címet a szegedi társulat tagjai, dolgozói titkos szavazással ítélik oda, az életműdíjas személyéről pedig maga a díj kuratóriuma dönt.

Maga az elismerés Bánvölgyi László szobrászművész Szent Demetert ábrázoló alkotása.

A díjátadó gálaestet május 28-án rendezik a Szegedi Nemzeti Színházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.