Kultúra

Összegyűlt a pénz a vidéki Poket zsebkönyvautomatákra

Összegyűlt a pénz a vidéki Poket zsebkönyvautomatákra

2019. november 18., hétfő
Összegyűlt a pénz a vidéki Poket zsebkönyvautomatákra

Egyszerre három nagyváros, Szeged, Pécs és Debrecen könyvautomatájára indított gyűjtést a Poket. A sikeres gyűjtéshez kétmillió forintot kellett elérni 30 nap alatt. Szeged ez idő alatt bizonyított.

Szinte a kampány kezdete óta elérhető Szegeden a Poket könyvautomatája próbaverzióként. "Amikor elértük az egyharmadot, akkor

kitettük a gépet, hogy működjön

" – idézte fel Zahovay Zoltán, a Poket Nonprofit Zrt. ügyvezetője, aki azt is elmondta, ez idő alatt sikerült a közönségnek bemutatni a Poketet, kölcsönös ismerkedés zajlott az elmúlt egy hónapban.

"Nagyon jól működött az automata. A nem Budapesten működők közül a szegedi a legjobban prosperáló, nagyon szereti a közönség" – tette hozzá az ügyvezető.

Zahovay hozzátette, fontos, hogy az utóbbi hetekben nem hunyt ki az érdeklődés, többször is újra kellett tölteni a Somogyi-könyvtárnál található automatát. "Nagyon köszönjük, szép dolog volt ez és úgy tűnik, van is értelme, hiszen valóban használja a szegedi közönség" – mondta.

A kétmilliós határt több mint 600 adományozó segítségével sikerült elérni. A szegedi automatát október 21-én helyezték működésbe, rövid idő alatt népszerűvé vált: volt, aki izgatottságában csak annyit mondott barátnőinek, hogy nézzék és gyönyörködjenek benne. "Jobb helyet nem is találhattak volna a városban ennek az automatának. Jó kezdeményezés, irigykedve gondoltam a többi településre, hogy oda már eljutott a Poket" – mondta Jobbágy Vanda. "Már többször vettem könyvet az automatából, szerintem tök jó ajándék a zsebkönyv" – számolt be Melinda, aki azt is elmondta, a nem szegedi barátai eddig nem értették, hogyan fordulhat elő, hogy ilyen automata nincs a városban. Ez azonban hamarosan megváltozik: most még ugyan próbaverzióként működik egy gép a Somogyi-könyvtárnál, amit azonban a jövő év elején ünnepélyes keretek közt adnak át, s amelyen az adományozók nevét is feltüntetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.