Kultúra

Téged esz meg a méreg, ha megnézed a Venomot

Téged esz meg a méreg, ha megnézed a Venomot

2018. október 14., vasárnap
Téged esz meg a méreg, ha megnézed a Venomot

Venom a Marvel univerzum egyik legkeményebb karaktere. A neki szánt film mégis harmatgyenge lett.

Magát a karaktert, akinek a neve annyit tesz, magyarul, hogy méreg, már nem csak a képregények rajongói ismerhetik. A Tobey Maguire-féle Pókember 3 című filmben is lehetett vele találkozni, ami talán

minden idők egyik legkínosabb jelenetét hozta magával

. Hiába is próbáljuk elfelejteni a nagyon laza Peter Parker sétálós táncát, az véglegesen beleégett a tudatunkba. A Venomnak tehát ebből a borzalmas alapból kellett kirágnia magát, amit

az előzetesekkel

ügyesen meg is tettek a készítők, ám végeredményben az csak egy irtózatos nagy beetetés volt. Egy brutális horrorra számíthattak a nézők, amiben a gonosz kutatócégek agyonszadizzák a főhőst a tudomány nevében, aki ezt megelégelve felülkerekedik rajtuk és mindenkit válogatott módszerekkel nyír ki a francba. Mégsem ezt kaptuk.

Forrás: Movienewz.com

Ehelyett egy bugyuta és ék egyszerű sztorit nyomnak le a néző torkán, amiben az űrlények tettei mögött olyan motivációs erők rejlenek, amihez hasonlókat a jóllakott napközisek csoportos játékaiban lehet még fellelni. Nem fogok spoilerezni a történetről, mert igazából csak egy nagy fordulat van benne, ami értékelhető. Ennek a pocsék történetnek egyik oka lehet az, hogy a forgatókönyv írásért, vagy inkább összecsapásáért, az csávó is felelős volt, aki a Jumanji: Vár a dzsungel, A Setét Torony, és Az 5. hullám című förtelmeket követte el a világ ellen. Ami talán megmenti a Venomot, az Tom Hardy játéka, illetve azok a poénok, amik rendesen ütnek a filmben. Szerencsére a készítők nem lőtték el az összeset az előzetesben, így a moziba beülve lehet még min szórakozni. Azt viszont nehezen tudjuk nekik megbocsájtani, hogy megvezettek minket, és inkább egy akció-vígjátékot kaptunk, a komor és sötét horror-akciófilm helyett. Az egész filmből egy pozitívumot a humorán kívül még ki lehet emelni. A Marvel filmekre jellemző, hogy a zenék terén biztonsági játékra mennek, és inkább csak aláfestő zenét használnak. Ezúttal viszont megmerték azt lépni, amit egyébként a Vasember első részében, és a Deadpoolban is megettek, hogy normális zeneszámokkal is színesítették a hatáskeltő zenéket. Ez egyrészről az akciójelenetekhez jó hangulatot csinált, és élvezhetőbbé tette az egész filmet.

Forrás: AlloCiné

Sajnos a jól megkoreografált akciók, vicces beszólások, fülbemászó zenék, és az egyetlen jó színészi alakítás mellé több jó színész, és egy épkézláb történet is kellett volna, hogy igazán értékelhető alkotás szülessen. Ezek hiányában viszont csak egy olyan filmet sikerült összehozniuk, ami a képregényrajongóknak és a történetet egyáltalán nem ismerőknek sem fog maradéktalanul tetszeni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.