Különleges kiállítással várja az érdeklődőket az Alsóvárosi Ferences Kolostor.
Az érzékszervekre is ható, színes-szagos kiállítás elsősorban a szerzetesi gasztronómia világába kalauzolja el az érdeklődőket. A kiállítás megtekintése során megtudhatjuk, mit és hogyan étkeztek a ferences szerzetesek. A keresztény ünnepeknek milyen speciális ételei és gasztronómiai szokásai alakultak ki? Van-e élet a krumplin túl: vajon mit ettünk Amerika felfedezése előtt? Miért hívják a templom búcsúját uborkás búcsúnak? Hogyan táplálta a Tisza az itt élőket és milyen ételeket köszönhetünk a törököknek? Bepillantást nyerhetünk a szerzetesi ebédlőbe és a patikus testvér cellájába is. A gyógynövényes kertben megismerkedhetünk azokkal a növényekkel, melyeket nemcsak gyógyításra, hanem ételeink fűszerezésére is használtunk a „paprikabumm” előtt. A kiállítás, valamint a kolostor és a templom épületegyüttese megtekintése szerdától-vasárnapig 10, 12, 14 és 16 órakor lehetséges. Az időszaki kiállítás 2017. november végéig látogatható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.