Kultúra

Augusztus 9-ig lehet szavazni az Armel közönségdíjára

Augusztus 9-ig lehet szavazni az Armel közönségdíjára

2015. július 24., péntek
Augusztus 9-ig lehet szavazni az Armel közönségdíjára
Marlene_Assayag

Az Armel Nemzetközi Operaverseny és Fesztivál június 29-én a Szegedi Nemzeti Színház Mozart-produkciója, az Alföldi Róbert rendezte A varázsfuvola nagy sikerével indult.

Az operaprodukció július 7-én az Európa Kulturális Fővárosa 2015 címet viselő Plzeńben vendégszerepelt. A német nyelvű előadás a nyugat-csehországi városban még a budapestit is meghaladó közönségsikert aratott; magyarországi kritikai visszhangja is kedvező.

Márok Tamás

kritikája a

Tiszatáj online

portálon jelent meg, míg

Koltai Tamás

kritikáját az

Élet és Irodalom

közölte.

A fesztivál közönségdíjára ebben az évben kizárólag az interneten lehet szavazni. Annak érdekében, hogy az utolsóként színre kerülő produkció is gyakorlatilag ugyanolyan eséllyel versenyezzen a közönség díjáért, mint az első, a szavazás nem zárult le a fesztivál végével, július 3-án. Még augusztus 9-éig jelölhetik meg a nézők az

Arte weblapján

a nekik legjobban tetsző produkciót. A lapon lefelé görgetve az öt produkció egyikét lehet megjelölni a címe melletti kis karikára, majd az „Abstimmen” (szavazás) billentyűre kattintással. (A lap franciául is elérhető.) Az Armel fesztivál idén az fiatalabb közönség érdeklődésének felkeltése céljából jelen lesz a Sziget Fesztiválon is, itt adják át a közönség szavazatai alapján odaítélt Közönségdíjat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.