Kultúra

Több százan szavalják a Himnuszt Makón

Több százan szavalják a Himnuszt Makón

2015. január 20., kedd
Több százan szavalják a Himnuszt Makón
kolcsey_himnusz

Több száz gyermek szavalja majd Makón a Magyar Kultúra Napján a Himnuszt, amiből a makói városi tévé készít videót, és kiállítás is nyílik ezen a napon.

A makói önkormányzat három iskolát kért föl, hogy tanulóikkal közösen mondják el a Himnuszt. A SZIGNUM, a József Attila Gimnázium és a Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium több száz diákja szavalja majd nemzeti imánkat január 22-én. Az erről készült összeállítást a Makói Városi Televízió is bemutatja. Az ünnephez kapcsolódóan a Városház Galéria (Városháza, földszint) délután négy órakor új kiállítást nyit. A tárlat a SZIGNUM tanulóinak képzőművészeti alkotásait mutatja be, mely számos képzőművészeti műfajt és technikát tár elénk. A munkák Brzozka Marek művésztanár, szobrászművész irányításával készültek. A kiállításon a megszokott síkjellegű műalkotások mellett videó anyag is látható. A tárlatot

Szűcs Péter,

a SZIGNUM igazgatója nyitja meg. Február 5-én 14 órakor az érdeklődők számára Brzozka Marek zenés tárlatvezetést tart.Az ünnepség keretében a jelenlévők közösen elszavalják a Himnuszt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.