Kultúra

Molnár László portréja a Szegedi Sztárok Falán + FOTÓK

Molnár László portréja a Szegedi Sztárok Falán + FOTÓK

2014. december 16., kedd
Molnár László portréja a Szegedi Sztárok Falán + FOTÓK
molnar_laszlo_portre06_kf

Míg Hollywoodban járdalapba fektetett csillagok, addig Szegeden a Brnoi étterem falain őrzik a teátrum legnagyobb alakjait. Kedden Molnár László karnagy portréja is felkerült a halhatatlan sztárok közé.

Molnár László

kisebb megszakításokkal 1978-tól jelen van a Tisza-parti teátrum életében, mintegy 25 éven át - ezzel a leghosszabb ideig - zeneigazgatóként működött közre a színházban. Nemrégiben töltötte be 70. életévét, májusban a Dömötör-gálán átvette az életműdíjat, s bevallása szerint még mindig tele van ambíciókkal. "Sok előadás, munka és fáradtság van mögöttem, viszont nagyon boldog vagyok, mert életem döntő részét nagyszerű kollégák között, nagyszerű színházban tölthettem" - mondta meghatottan a portré kifüggesztése után a zeneszerző-karmester.

Gyüdi Sándor

, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója hozzátette, mind az énekkar, mind pedig szimfonikusok tanulhattak, tapasztalhattak Molnár László teátrumnál töltött aktív(abb) évei alatt. Úgy fogalmazott, dirigálásait figyelve egy egészen más nézőpontot lehetett elsajátítani a praktikum mellett. A karnagy teremtett alapot az ország egyik legjobb operakórusának és operazenekarának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.