Kultúra

Hattyúk tava a Szegedi Nemzeti Színház színpadán

Hattyúk tava a Szegedi Nemzeti Színház színpadán

2014. november 24., hétfő
Hattyúk tava a Szegedi Nemzeti Színház színpadán
hattyuk_tava_szeged

A világhírű Kiev City Balett Közép-Európában, ezúttal Magyarországon is! Hattyúk tava – A balett történelem legnagyobb klasszikusa november 30-án a Szegedi Nemzeti Színház színpadán.

A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult киевськй муниципапьний театр / Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget. A méltán híres Kiev City Balett Magyarországra látogat és a balett történelem legnagyobb klasszikusában, a Hattyúk Tavában láthatjuk kiteljesedni a felülmúlhatatlan táncművészek tudását. Az együttes egy rövid bemutatkozás erejéig 2012-ben látható volt Magyarország öt nagyvárosában, de a hatalmas sikernek köszönhetően ezúttal Szegeden újra megtisztelnek minket jelenlétükkel. A hattyúk tava amely az orosz balett egyik gyöngyszeme és egyben a legendás szerző Csajkovszkij első balettja. A tánctársulat hazai szereplői mellett külföldről (Japán, USA, Grúzia,) érkezett legkiválóbb táncos szólisták közreműködnek az együttesben, akik nívós nemzetközi balettversenyeken is bizonyították rátermettségüket. A nemzetközi palettán is óriási sikert aratott együttes fesztiválokon, és Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svájc, az Egyesült Királyság, Szlovénia, Románia, Japán, Kanada legnagyobb színpadai után most Magyarországon teszi ismét tiszteletét. Biztosak lehetünk abban, hogy nem mindennapi, hagyományőrző, eredeti klasszikus balettelőadás részesei lehetünk, ahol a legjobban képzett táncművészek kalauzolnak el minket a Hattyúk tava varázslatos birodalmába. Szereposztás: Odetta/Odilia –

Balaban Khristina, Bondarenko Oksana, Nagasawa Mie

Zigfrid (prince) –

Lagunov Evgeny, Sukhorukov Nikita

Rotbard –

Sukhorukov Nikita, Sinyavsky Mikhail

Pas-de-trois –

Kawasaki Akari, Nagasawa Mie, Voronova Alisa, Balaban Khristina, Bondarenko Oksana, Lagunov Evgeny, Tristan Vladimir, Sinyavsky Mikhail

A megismételhetetlen Hattyúk tava november 30-án 15 órakor, majd 19 óra 30 perckor is látható lesz a nagyszínházban. Jegyek még kaphatók!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.