Kultúra

Színházzal nyitják a tanévet a móravárosi középiskola diákjai

Színházzal nyitják a tanévet a móravárosi középiskola diákjai

2014. szeptember 1., hétfő
Színházzal nyitják a tanévet a móravárosi középiskola diákjai

A Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola tanulói számára hagyományosan projekthéttel indul, majd zárul a tanév.

A 2014/2015-ös indító rendezvénye a L’art pour l’art címet viseli, mégpedig nemes cél érdekében: a kamasz lányok és fiúk lelkét megnyerni a színháznak, a művészetnek. A teljes program mintegy 400 diákot, a 9-11. évfolyamon tanulókat érinti. A Szegedi Nemzeti Színházzal együttműködve közülük 100-an szeptember 3-án 9 órakor látogatnak el a teátrumba, részben szakközépiskolások, részben pedig szakiskolások. Utóbbiak között az asztalos, női szabó, hegesztő, festő, fodrász, kőműves, központifűtés-szerelő, szépészet, rendészet gépész, és villanyszerelő szakmák leendő képviselői találhatók meg. Megismerkednek a színház épületével, történetével, körsétát tesztnek kulisszákon innen és túl.

Gyüdi Sándor

főigazgató kalauzolásával betekintést nyernek a művészi alkotófolyamatba, a színházi szakmák művelésébe, valamint részt vesznek a Macbeth című, október 3-án bemutatásra kerülő opera próbáján. A nap befejezéseként a látottak-hallottak alapján tesztet is kitöltenek majd a diákok. A Szegedi Nemzeti Színházban szerzett élményeiket, tudásukat másnap projekttermék formájában dolgozzák fel, amit pénteken délelőtt mutatnak be társaiknak az iskola aulájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.