Kultúra

Már a Švejk olvasópróbáján is harsányan nevettek a színészek + FOTÓK

Már a Švejk olvasópróbáján is harsányan nevettek a színészek + FOTÓK

2014. április 15., kedd
Már a Švejk olvasópróbáján is harsányan nevettek a színészek + FOTÓK
SZS20140415_a_svejk_olvasoproba_003

Hosszú idő után ismét közös produkcióval áll az újszegedi színpadra a szegedi teátrum és a Szegedi Szabadtéri Játékok, mégpedig Švejk, az elsőháborús katona kalandjait tűzik műsorra.

Szilágyi Annamária, Sorbán Csaba, Jakab Tamás, Pataki Ferenc és Kárász Zénó

. Csak néhány név a mindenki által ismert és kedvelt szegedi társulat tagjai közül, akik júliusban életre keltik

Jaroslav Hašek

Švejk katonájának szatirikus történetét. Számtalan adaptáció született a befejezetlen regényből, ezúttal

Bodolay Géza

a Tisza-parti teátrum főrendezője gondolja újra a köpcös katona életútját. Már a keddi olvasópróbán is harsány nevetésben történek ki a színészek, akik frissen vették kezükbe a szövegkönyvet. "A két szegedi kulturális intézmény sorsa időnként elválik egymástól, de úgy tűnik mégis elválaszthatatlan. Nagyon fontos nap ez a mai, hiszen a Szegedi Nemzeti Színház társulatával már régen volt együttműködése a szabadtéri játékoknak.

Harangozó Gyulával

fontosnak tartottuk, hogy még szorosabbá fűzzük az együttműködést a két teátrum között, hiszen a színház tánckara, énekkara és a Szegedi Kortárs Balett eddig is rendszeresen fellépett előadásainkon. Egyszer a budapesti éjszakában ültünk és arról beszélgettünk, milyen darabot vegyünk elő. Ekkor ötlött be a Svejk" - vezette fel az olvasópróbát

Herczeg Tamás

, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója. A produkció nem csak július 25. és 26. között lesz látható, a szegedi nemzeti a jövő évadban saját műsorára tűzi, mégpedig a kisszínházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.