Kultúra

Színházi világnap a Szegedi Nemzeti Színházban

Színházi világnap a Szegedi Nemzeti Színházban

2014. március 14., péntek
Színházi világnap a Szegedi Nemzeti Színházban

A MASZK Országos Színészegyesület idén a Szegedi Nemzeti Színházban rendezi meg jótékonysági Gálaestjét a Színházi világnap alkalmából.

A 2014. március 27-én, 19 órakor kezdődő színpompás gálán – többek mellett - négy Kossuth-díjas és három Nemzet Színésze díjban részesült művészt is láthat a szegedi teátrum közönsége. A közreműködők között köszönthetjük

Molnár Piroskát, Haumann Pétert, Hegedűs D. Gézát, Király Leventét

valamint

Gyurkovics Zsuzsát, Felföldi Anikót, Kovács Zsuzsát

. A zenés-táncos, versekkel, prózai betétekkel, operaáriákkal is tarkított gálával idén tizennegyedik alkalommal kerül méltó megünneplésre a Színházi világnap. Az est folyamán több szakmai díjat is kiosztanak, így például a

Gobbi Hilda

„életműdíjat”, a

Soós Imre

„pályakezdő díjat” és a Szabadtéri Színházak Szövetségének Amfiteátrum-díját. Valamennyi művész fellépti díj nélkül vállalja a közreműködést. A bevételből a MASZK Országos Színészegyesület az Ódry Árpád Művészotthont és rászoruló, idős színészeket támogat. A rangos eseményre a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájában, valamint a www.jegy.hu oldalon válthatók belépők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.