Kultúra

A Boldogtalanokat láthatja a színházközönség Szegeden + FOTÓK

A Boldogtalanokat láthatja a színházközönség Szegeden + FOTÓK

2013. március 26., kedd
A Boldogtalanokat láthatja a színházközönség Szegeden + FOTÓK

Füst Milán Boldogtalanok című drámáját láthatja a közönség április 26-án az évad utolsó bemutatójaként a Szegedi Nemzeti Színházban; a darabot Harsányi Zsolt, a marosvásárhelyi színház rendezője állítja színpadra.

A színház áprilisi műsoráról tartott keddi tájékoztatón

Harsányi Zsolt

felidézte:

Füst Milán

drámájáról elég lehangoló vélemények születtek már saját korában is, nem akarták színpadra vinni a direktorok egyebek között azért, mert sötét világot ábrázol, amely riasztó volt. "Én azonban úgy gondolom, ahogy nincs fény sötétség nélkül, reménynek is lennie kell. Így a mi előadásunk erről szól majd, hiszen ha van szeretet, nem olyan sötét a világ" - fogalmazott a rendező. A darab főszerepeit

Borovics Tamás

mellett

Fekete Gizi

,

Danis Lídia, Csorba Kata

és

Kárász Zénó

játssza. Április 7-én a Mórahalmi Színtársulat vendégjátékát láthatja a közönség:

Tamási Áron

Énekes madár című zenés székely népi játékát mutatják be három felvonásban. A zenét

Nagy Imre Erik

írta, a rendező

Lázár János

. Egy nappal később a Szeged Táncegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes műsora vendégeskedik a színházban Édeskeserű címmel. A műsor a kisebbségi létről, erdélyi gyökerekről, hagyományokról szól. Április 13-án a Turay Ida Színház vendégszerepel Szegeden:

Molnár Ferenc

egyik legtöbbet játszott komédiáját, A doktor urat mutatják be. Az előadás rendezője

Huszti Péter

, a darabban

Piros Ildikót

,

Mikó Istvánt, Pásztor Erzsit, Nemcsák Károlyt, Schnell Ádámot

láthatja a közönség.

Árpás Károly

Bánk! Bánk! című munkájával felolvasószínházi formában ismerkedhet meg a közönség. Az alkotó

Tom Stoppard

Valami bűzlik Dániában című Hamlet-parafrázisa nyomán készítette el a Bánk bán feldolgozását, amelyet április 19-én a Korzó Zeneházban mutatnak be. A főszereplők azok a művészek lesznek, akik este a színház Bánk bán című előadásában is játszanak. Május közepén ismét vendégprodukció várja a közönséget a Szegedi Nemzeti Színházban: a HungarOperett társulat anyák napi operettgálával készül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.