Kultúra

Kurzusokkal startol a Szegedi Kortárs Balett

Kurzusokkal startol a Szegedi Kortárs Balett

2011. szeptember 26., hétfő
Kurzusokkal startol a Szegedi Kortárs Balett

Kurzusokkal kezdte 2011/12-es évadját a Szegedi Kortárs Balett. Barta Dóra modern tréningje és Domsa Sorin klasszikus órái után most Zachár Lóránd dolgozik a táncművészekkel.

Zachár Lóránd

Magyarországon számos főszerepet táncolt, befutott művészként először Hágába hívták, ahol a Diazz-Ex modern táncegyüttes tagja lett, majd a Danceworks Rotterdam-hoz szerződött. Jelenleg a Rotterdami Táncakadémia vendégtanára és koreográfusa, de gyakran alkot és tart kurzusokat Magyarországon is. A Szegedi Kortárs Balettet kortárs európai tréningekkel készíti fel az évadra. A társulat egyébként hamarosan otthonában is újból műsorra tűzi repertoárjának egyetlen népzenére épülő, élő zenekaros, jellegzetes magyar sorsot ábrázoló táncjátékát. Október 1-jén és 2-án a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában láthatják a nézők a Homo Hungaricus című darabot, amely bemutatóját követően szinte azonnal lekerült a repertoárról, ugyanis a főszerepet táncoló

Czár Gergely

az első pár előadást követően térdsérülést szenvedett. A társulat vezető férfi táncosa már tavaly felgyógyult, a Homo Hungaricus-t azonban balesete óta most először táncolja az együttes otthonában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.