Kultúra

Hétvégi gasztrokaland - tarhonyától káposztáig

Hétvégi gasztrokaland - tarhonyától káposztáig

2011. augusztus 6., szombat
Hétvégi gasztrokaland - tarhonyától káposztáig
Aki Szegeden és környékén szeretett volna a népi gasztronómia élvezetének hódolni, nem volt könnyű dolga. Tápén a tarhonya, míg Röszkén a töltöttkáposzta körül forgott a világ. Homoki Nagy István felejthetetlen filmjének címét kölcsönözve ezúttal nem Gyöngyvirágtól lombhullásig, hanem tarhonyától káposztáig tartott a nap. Míg Tápén közel húsz bográcsban főtt a sokféle étek, melyekben csak a tarhonya volt közös, addig Röszkén majd’ ötven szakácscsapat sürgölődött a zománcos és vasbográcsok, a fatüzelés és a gázpörzsölők lángja körül. A szegedi városrészben – mely gyékényszatyráról is nevezetes – elsősorban a környékbeliek gyűltek össze tarhonyás étkeket remekelni, addig az ország déli kapujának is nevezhető határtelepülésre, Röszkére Komáromból, Horgosról, de még Szilvásváradról és Romániából is érkeztek a káposzta nagy tudorai. A két eseményről szóló beszámolóinkat, riportjainkat a hét végén olvashatják portálunkon.
Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.