Kultúra

Újra közönségtalálkozók a Reökben: Alföldi, Kuncze és még sokan mások

Újra közönségtalálkozók a Reökben: Alföldi, Kuncze és még sokan mások

2008. november 1., szombat
Újra közönségtalálkozók a Reökben: Alföldi, Kuncze és még sokan mások

A nyári Szegedi Szabadtéri Játékok sztárjaival rendezett közönségtalálkozók után ismét izgalmas beszélgetéseket ígér a Reök. A cél ezúttal is az, hogy a vendégek felfedjék az általában csak a bennfentesek számára ismert, érdekes alkotófolyamatok titkait. Most az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval előadásainak alkotói látogatnak el a kiállítóházba: a nézők megismerkedhetnek az operákkal, a rendezőkkel, koncepcióikkal, hallhatják az előadások keletkezésének körülményeit is - informál a Reök sajtóanyaga.

Ellátogat a Reök-be

Alföldi Róbert

, hazánk egyik legnépszerűbb színész-rendezője is, aki a fesztiválon

Robert Ward

A salemi boszorkányok című operáját állítja színpadra. Az előadás a New York-i bemutató után remek kritikát kapott a New York Times ítészétől, a rendező a legfontosabbnak ebből azt tartja, hogy az opera remekül működik színházi előadásként is. Alföldi szerint a zene segít abban, hogy kibontakozzon egy történet, létrejöjjön egy hangulatiság. A darab amerikai bemutatóján részt vett

Bátyai Edina

, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója is, aki szerint kortárs opera ellenére a zene nagyon jó, könnyen fogyasztható, Alföldi pedig olyan csodaszép képeket rendezett, melyeket méltán közvetíthet a Mezzo Televízió.

Michael Kunze

korunk egyik legismertebb musicalírója a Raoul című opera megírásának kulisszatitkairól mesél majd a közönségtalálkozó résztvevőinek. Kunze írta többek között a Magyarországon is hatalmas sikerrel játszott Mozart és A vámpírok bálja című musicalek szövegét. "A Raoul lesz a második művem, melyet Szegeden mutatnak be, az Elizabeth-et a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége láthatta először. Fontos számomra, hogy a magyar zsidókat mentő Wallenbergről szóló első operám a városban, német-magyar koprodukcióban kerül színre" - vallja a szerző. A közönségtalálkozók résztvevői egy kvíz kitöltésével két-két személyre szóló belépőt nyerhetnek az aznap esti előadásra. Az események 16 órakor kezdődnek, a moderátor

Pál Tamás,

a Szegedi Nemzeti Színház zenei vezetője lesz. A részvétel ingyenes.

Időpontok:

November 3-án

az Adriana Lecouvreur kapcsán

Michael Sturm

rendező,

Molnár Zsuzsa

díszlet- és

Gyarmaty Ágnes

jelmeztervező a Reök vendége.

November 6-án

a Raoul című darab rendezőjével,

Julia Haeblerrel

és szerzőivel, Michael Kunzeval és

Gershon Kingsleyvel

találkozhatunk.

November 9-én

Alföldi Róbert beszél rendezéséről, Robert Ward A salemi boszorkányok című operájáról.

November 12-én

Telihay Péter

a Lukrécia meggyalázása című mű színpadra állításáról mesél. A sort

november 15-én

Balázs Zoltán

zárja, aki A vámpírról és rendezői koncepciójáról osztja meg gondolatait, ebben partnere lesz

Alain Surrans

, az ősbemutató helyszínéül szolgáló Opera de Rennes igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.