Kultúra

Jön, jön, jön: Őszi Kulturális Fesztivál!

Jön, jön, jön: Őszi Kulturális Fesztivál!

2008. szeptember 29., hétfő
Jön, jön, jön: Őszi Kulturális Fesztivál!

Idén már tizenharmadik alkalommal kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája által megrendezendő Őszi Kulturális Fesztiválra. Több mint kétszáz program, köztük koncertek, filmvetítések, irodalmi estek, könyvbemutatók, színházi előadások, közönségtalálkozók és kiállítások - ezt kínálja az egész októberben zajló rendezvény.

Az SZTE által szervezett és

a város és a szegedi közművelődési intézmények közreműködésével létrejövő

rendezvényen felvonuló összművészeti kavalkád során

az egyetemen működő művészi hajlamú hallgatók és művészeti csoportok is fellépnek az ismert

előadó- és alkotóművészek mellett.

Több mint kétszáz rendezvénynegyven helyszínen: az egyetemi épületek mellett az IH Rendezvényközpont, a Reök-palota, a Grand Café, a Millenniumi kávéház, a JATE Klub, a Szegedi Nemzeti Színház, a Móra-múzeum, a Somogyi-könyvtár és a Belvárosi mozi is otthont ad a fesztivál egy-egy rendezvényének. A program igen változatos: a

dzsessz- és népzenei koncertektől a

komolyzenei hangversenyekig, a

táncházaktól az irodalmi-közéleti beszélgetésekig

mindenki találhat kedvére valót. A fesztiválhoz kapcsolódik a IX. Szegedi Kamarazenei Fesztivál, a IV. Szegedi Bolgár Kulturális Napok és a IV. Fool Moon Nemzetközi A Capella Fesztivál. Kiállításokat láthatnak az érdeklődők többek között Győri Zoltán természetfotóiból,

Zichy Mihály és Karátson Gábor Faust-illusztrációiból,

a Móra-múzeum pedig bakelitlemez-borítók segítségével elbeszélt magyar rocktörténet jelenítődik meg az egyik tárlaton. A füvészkert sem marad ki a sorból, itt a reneszánsz kertkultúra jegyében rendeznek interaktív kiállítást. Zene terén a romantikus operaáriáktól a Kalákán át Zoránig tart a paletta. A felolvasóestekből is felvillantva: bemutatják Pásty Júlia Boltok félhomálya című kötetét, és új, Tánciskola című kötetével a Grand Caféban köszöntik Grecsó Krisztiánt.

A fesztivál részletes programja

itt tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.