Krimi

Megmérgezte kutyájukat, ezért gyilkolhattak Újszegeden

Megmérgezte kutyájukat, ezért gyilkolhattak Újszegeden

2023. június 6., kedd
Megmérgezte kutyájukat, ezért gyilkolhattak Újszegeden

A tettesek állítólag azért ölték meg a férfit Újszegeden, mert megmérgezték a kutyájukat.

Mint arról mi is beszámoltunk korábban, megöltek egy férfit Újszegeden, a Csanádi utcai erdőben. A rendőrség három férfit állított elő, az ügy pedig már bíróság elé került.

Az áldozat egy hajléktalan férfi volt, akit nemrég lakoltattak ki, a Tények arról számolt be korábban, hogy ezután is dolgozott - a helyiek szerint tetoválóként és ácsként. Sokan tisztességes embernek ismerték őt, gyakran fordult meg a város egyes szórakozóhelyeinél és egy 16 éves kutyája is volt neki.

Most újabb részletek derültek ki: állítólag azért ölték meg, mert megmérgezte a tettesek kutyáit.

A múlt hónap elején az Oxigén Állat- és Környezetvédő Alapítvány arról számolt be lapunknak, hogy több állatot is megmérgeztek Újszeged vonzáskörzetében, melyek közül egy kutya el is pusztult - vélhetően patkányméreggel fertőzhették meg őket.

A rendelkezésre álló információk alapján a gyilkosság estéjén a három gyanúsított az áldozattal italozott, amikor felmerült a vád, hogy a férfi mérgezte meg a kutyájukat. Ekkor neki estek, és verni kezdték őt, ám a férfi küzdött az életéért, a támadók komoly sérüléseket szenvedtek. Az áldozat a helyszínen életét vesztette. A gyanúsítottak közül többen ültek már korábban börtönben.

Mihálik Edvin nem akarja vállalni a felelősséget

A helyiek már régóta panaszkodtak arról, hogy a környéken egy hajléktalanmaffia tartja őket rettegésben, a városvezetés azonban nem tett ellene semmit, Mihálik Edvin zöldtanácsnok, az érintett Odessza városrész önkormányzati képviselője ráadásul látványosan ki is akar hátrálni az ügyből: hiába jelezték neki régóta, hogy baj van, ő csendben maradt, a gyilkosság után néhány nappal pedig úgy reagált, hogy szerinte a Belügyminisztérium a hibás, majd levelet írt Pintér Sándornak, ebben jó baloldali képviselőként pénzt kért a tárcavezetőtől.

Ebben az ügyben is megkerestük a Szegedi Rendőrkapitányságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.