Több állatot is megmérgeztek Újszegeden, egyikük el is pusztult

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több helyen is egy felhívás jelent meg Újszegeden, miszerint valaki mérgezi a környékbeli házi kedvenceket. Egy szegedi állatvédő alapítvány szerint több eset is történt ennek kapcsán az elmúlt hétvégén.

Több szegedi vonatkozó Facebook-csoportban, továbbá az Oxigén Állat- és Környezetvédő Alapítvány oldalán is megjelent az a felhívás, ami Újszeged több pontján is kiállítottak.

Az állatvédő szervezet a közösségi oldalán arról számolt be, hogy az Egressy Béni utcában két megmérgezett macska miatt hívták ki a hétvégén az ügyeletes állatorvost, akik közül az egyik el is pusztult. A szervezet lapunk megkeresésére ugyanakkor hozzátette, a két macska mellett egy kutyát is megmérgeztek. Hozzátették, a tünetek és az állatorvosi vélemény alapján patkányméreggel fertőződhettek meg.

Az állatvédő szervezet attól tart, hogy több macskát is méreggel etethetnek Újszegeden, ezért ők is veszélyben lehetnek.

Lapunk kérdésére azt javasolják a gazdiknak, járjanak el körültekintőbben: a macskatartót figyeljenek arra, megváltozik-e kedvencük viselkedése és evési szokása, továbbá, ha az ínyük vagy a nyálkahártyájuk nagyon vérfogyott, akkor vérzésük lehet. Ha ilyet tapasztalunk, azonnal vigyük kedvencünket állatorvoshoz, ilyenkor ugyanis a K-vitamin segít.

A szervezet továbbá azt javasolja, kutyasétáltatás közben ügyeljünk arra, hogy kedvencünk semmit ne nyaljon fel.

Magyarországon az állatkínzást 2004 óta két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik.

Előző sztori

Fejlesztik az SZTE onkológiai eszközparkját

Következő sztori

Nagy Imre óráját és John Lennon nyakkendőjét is kiállítják a Fekete Házban