Krimi

Szegedig vezettek a 170 milliós drogbiznisz nyomai

Szegedig vezettek a 170 milliós drogbiznisz nyomai

2023. január 27., péntek
Szegedig vezettek a 170 milliós drogbiznisz nyomai

Két férfit tartóztattak le Szegeden, miután 50 kilogramm kábítószert találtak Budapesten, egy II. kerületi garázsban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói hétfőn 50 kilogramm kábítószerre bukkantak egy II. kerületi garázsban. A hatóságok arról értesültek, hogy ismeretlen férfiak drogbizniszükhöz kábítószertárolásra használják a garázst. A nyomozók a kutatás során az ingatlanban 104 darab kábítószergyanús csomagot találtak, ami 48 kilogramm zöld növényi törmeléket jelent.

A szakvélemény megállapítása szerint a zsákmány marihuána, feketepiaci értéke megközelítőleg 170 millió forint.

A garázst bérlő 28 éves Sz. Mihályt és társát, a szintén 28 éves N. Dávidot rövid időn belül azonosították a rendőrök. A két férfi összehangolt elfogására a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA munkatársaival együttműködve végül nemsokkal éjfél előtt Szegeden került sor. 

N Dávidot a lakásán fogták el. Sz. Mihályt egy telekocsizó kisbuszban, ami épp megérkezett a városba. A gyanú szerint a férfi Angliából tért haza szegedi lakhelyére.

Sz. Mihály otthonában 7 gramm kábítószergyanús fehér port, 45 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, mobiltelefont és SIM kártyát foglaltak le. Társa lakásán három, egyenkét fél kilogrammnyi kábítószergyanús növényi származékot tartalmazó csomagot, digitális mérleget, iratokat és SIM kártyát és mobiltelefont foglaltak le.

A gyanúsítottakat kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, letartóztatásukat indítványozták őrizetbe vételük mellett. Másnap késő délután egy harmadik férfit is elfogtak, szintén Szegeden, tőle pénzt és műszaki cikkeket foglaltak le.

Az eljárás adatai szerint az őrizetbe vett dílerek a most lefoglalt kábítószeren túl is üzleteltek a droggal: összesen 76 kilogramm (több mint 250 millió forint feketepiaci értékű)  marihuána beszerzésével hozhatók összefüggésbe.

https://youtu.be/dB48zQ-SKyk

(via police.hu)
A borítókép illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.