Krimi

Pénzmosás és sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség Márki-Zay Péterék ellen

Pénzmosás és sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség Márki-Zay Péterék ellen

2022. szeptember 26., hétfő
Pénzmosás és sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség Márki-Zay Péterék ellen

Nyomozást indított a rendőrség a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett milliárdos külföldi támogatás ügyében – írja a Magyar Nemzet. Márki-Zay Péter korábban maga is elismerte, hogy a mozgalmához érkeztek amerikai pénzek.

A lap cikke szerint feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) érkező külföldi anyagi támogatás ügyében Tényi István. Az ügyben feljelentéskiegészítést rendeltek el, majd az ORFK hétfőn arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A cikkben emlékeztetnek, Márki-Zay Péter, az ellenzék egykori közös miniszterelnök-jelöltje a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjében augusztus végén számolt be arról, hogy

még június közepén is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból.

Azt is elárulta, hogy az Action for Democracy nevű amerikai alapítvány egy tételben küldte ezt az összeget, de azt állította, hogy korábban más utalások is jöttek ettől a szervezettől, és a forrásokat a tengerentúlon sokan adták össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.