Krimi

Éjszakai motorosok nyugtalanítják a szegedieket

Éjszakai motorosok nyugtalanítják a szegedieket

2022. augusztus 30., kedd
Éjszakai motorosok nyugtalanítják a szegedieket

Véget ért a nyár, vele a fesztiválszezon is. Bár a Partfürdő még tartogat egy Összegyetemi Gólyabált, ettől függetlenül van olyan, ami megkeseríti a szegedi éjszakákat.

A Szegeden láttam nevű Facebook-csoportban fakadt ki egy szegedi valamire, amelyet szerkesztőségünk is egy ideje már észlelt:

Éjszakánként versenypályává válik a Budapesti körút és annak környéke.

- Valahogy mindenki azt gondolja, hogy a felújított aszfalt rész az versenypályának készült. Esetleg a rend éber őrei ki tanyázhatnának egy hetecskére a Budapesti körút közepén lévő pihenő parkolóba." - írja a poszt háborgó szerzője. Ahogy pár mondattal ezelőtt írtuk, a Szegedma szerkesztőségéből többen is hasonló tapasztalatokról számolnak be.

A poszt alatti kommentelők és a szerkesztőségi észrevételek együttes figyelembevételével az szűrhető le, hogy lényegében a Budapesti körút teljes hosszában száguldoznak a motorosok éjszakánként - vagyis átszelik Rókust és a Csillag teret is, de a Vértónál is lehet hallani.

Ugyanakkor esténként az is megesik, hogy az autót tartanak gyorsulási versenyt a Glattfelder Gyula tér környékén - nem mellesleg az itt található trafik és környéke neuralgikus ,,alapozó" és találkabázisa a Felső Tisza-partnak.

A lakosok között azonban mégis akad, aki szerint ez megint csak felesleges panaszkodás, ahogy a SZIN hangossága esetében is.

A kommentelő válaszul azt kapta: a kettő nem összehasonlítható, hiszen a száguldó motorosok tette ráadásul balesetveszélyes is. Más hozzászólók szerint az is előfordul, hogy egy-egy száguldás után ,,belerongyolnak a fába" a vad motorosok.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy több mint két hónappal ezelőtt már a rendőrség is felfigyelt az éjszakai száguldókra, olyannyira, hogy az egyikük ellen eljárás is indult. Ennek ellenére folytatódik az éjszakai hajsza.

Keressük az ügyben a rendőrséget, hogy haladnak az említett eljárással, illetve, hogy vannak-e további fejlemények az éjszakai versenyzések felszámolását illetően. Amint megtudunk valamit, beszámolunk róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.