Krimi

Szerb pénzmosóval szemben emeltek vádat Szegeden

Szerb pénzmosóval szemben emeltek vádat Szegeden

2022. május 20., péntek
Szerb pénzmosóval szemben emeltek vádat Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki közel 47 millió forint bűnös pénz tisztára mosásában vett részt.

A vádirat szerint a szerb állampolgárságú vádlott 2019 januárjában bankszámlát nyitott egy szegedi bankfiókban, azért, hogy arra mások által elkövetett bűncselekményből származó pénzeket fogadhasson.

A számlanyitást követően, ismeretlen személyek valótlan befektetés ígéretével megtévesztettek egy svájci férfit, aki 2019. március 19-én közel 150.000 eurót utalt el a vádlott által nyitott számlára. Az átszámítva mintegy 47 millió forintot a vádlott röviddel ezt követően két részletben, egy amerikai cég Csehországban vezetett bankszámlájára utalta tovább.

A ügyészség a nővel szemben pénzmosás bűntette miatt emelt vádat. Vádiratában felelősségének büntetővégzéssel történő elbírálására, valamint vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Borítókép: illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.