Krimi

Moldáv embercsempész ellen emeltek vádat Makón

Moldáv embercsempész ellen emeltek vádat Makón

2020. október 1., csütörtök
Moldáv embercsempész ellen emeltek vádat Makón

A vádirat szerint a vádlott június 12-én éjfélt valamivel megelőzően vett fel Kiszombor térségében négy, magát szír állampolgárnak nevező személyt az autójába, akik azt megelőzően a magyar-román határszakaszon, a zöldhatáron léptek be Magyarország területére.

Az illegális határátlépők Szerbiában, a kanizsai menekülttáborban ismerkedtek meg embercsempészekkel, akik vállalták, hogy segítséget nyújtanak nekik abban, hogy Magyarországon keresztül Ausztriába jussanak. Ennek érdekében elkísérték őket az zöldhatárhoz, GPS-koordinátákkal látták el abból a célból, hogy az illegális határátlépést követően hol fogja várni őket a vádlott által vezetett személygépkocsi.

Röviddel az illegális határátlépők gépkocsiba történő beszállását követően a kiszombori határrendészek ellenőrzés alá vonták a vádlott által vezetett személygépkocsit, majd őt előállították és őrizetbe vették. A vádlott által szállított négy személy nem rendelkezett a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel.

A Makói Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.