Közlekedés

Nem lehet biciklizni a Móra parkban

Nem lehet biciklizni a Móra parkban

2022. augusztus 26., péntek
Nem lehet biciklizni a Móra parkban

Az önkormányzat Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottsága csütörtökön arról döntött: táblákat helyez ki a Móra parkba, melyek jelzik: csak gyalogolni lehet. Ez eddig sem volt másként, azonban most jó oka volt a döntés meghozatalának.

Bő két hete írtuk meg, hogy súlyos baleset történt a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkútnál, amikor egy fiatal biciklis nagy sebességgel át akart hajtani rajta és elütött egy kislányt, aki agyrázkódást szenvedett. A kislány anyukája feljelentést tett, mivel a balesetet okozó biciklis bár zavartan észlelte a balesetet, továbbhaladt.

Mint kiderült, a Móra park területén egyáltalán nem szabad kerékpározni - az ugyanis gyalogos övezet.

A Bizottság ezért az új menetrend mellett arról döntött, hogy táblákkal jelzik az arra járók számára, hogy nem szabad biciklizni a területen.

A bizottság arról is döntött, hogy a Cserepes soron a Vám tér – Csöndes utca – Gólya utca, valamint a Gólya utca – Katona József utca között kétirányú forgalmi rendet vezetnek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.