Közlekedés

Felkészül az őszre az SZKT

Felkészül az őszre az SZKT

2022. augusztus 25., csütörtök
Felkészül az őszre az SZKT

Hamarosan kezdetét veszi a 2022/23-as tanév, a nyári uborkaszezonból és szabadságolásokból visszatérve felpörögnek a hétköznapok Szegeden - ehhez pedig a Szegedi Közlekedési Társaság is igazodik.

Amellett, hogy véget ér a vágányzár a 4-es villamos vonalán, számos egyéb változás lép érvénybe az SZKT járatain. Mivel sok egyetemista nem volt Szegeden a nyáron, ezért leírjuk nekik, mi történt a nyáron a szegedi tömegközlekedésben:

  • Megszűnt a 7/7A trolivonal, melynek "helyettesítésére" megváltoztatták a 9-es troli vonalát, így az Lugas utca és Vértó helyett mostantól Lugas utca és a Bakay Nándor utca között közlekedik.
  • A Vértó irányából az 5-ös troli mellett egy új, 6-os jelzésű trolivonalat indítottak el Újszeged Gyermekkórház irányába.
  • Befejezték az Oskola utca és környéke felújítását, így az érintett trolik ismét megállnak a Múzeumnál.
  • Megszűnt 1-es villamos, helyette a TramTrain közlekedik, augusztus 1. óta félóránként, azonban már nem ingyenes. Szegeden belül azonban az SZKT menetjegyei és bérletei is érvényesek rá.
  • Általánosságban drágulni fognak szeptember 1-től az SZKT jegyei és bérletei, méghozzá nem is kis mértékben, és szeptember 1-gyel még csak a drágulás első fázisán leszünk túl - erről bővebben itt írtunk.

A teljesen átalakított trolivonalak és a vasútvillamos járatainak sűrűsödése miatt egész nyáron finomhangolta a menetrendet az SZKT, ami - remélhetőleg - eléri a végleges formáját az iskolakezdésre. Egy hét múlva csütörtöktől ugyanis a következőképpen módosul a menetrend:

  • Munkanapokon a 2-es villamosok tíz percenként közlekednek, az indulási időket minden nap összehangolják a vasútvillamosok menetrendjével.
  • Munkanapokon a 3/3F-s villamosok negyedóránként indulnak. Szintén negyedóránként indulnak, a hétvégi menetrendjük a 4-es villamosoknak is változatlan.
  • Az 5-ös és a 6-os trolik összehangolva 20 percenként közlekednek, de az 5-ös troli a reggeli és a délutáni csúcsban gyakrabban jár majd, 8-12 percenként.
  • A 8-as és 10-es trolik összehangolva munkaidőben és a reggeli csúcsban 6 percenként közlekednek, egyébként nem változik a menetrendjük.
  • A 9-es trolik is munkanapokon a reggeli csúcsban járnak majd gyakrabban, akkor 12, délutáni csúcsban 15 percenként, menetrendje összehangolva lesz a 19-es trolival a Mars tér és a Csillag tér között.
  • A 19 trolik követési ideje a reggeli csúcsban 12, délutáni csúcsban 15 perc lesz, ezen az időszakon kívül 20 percenként jár.

(via Rádió 88)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.