Közlekedés

Újraindítanák a kompközlekedést Maroslele és Tápé között

Újraindítanák a kompközlekedést Maroslele és Tápé között

2022. május 10., kedd
Újraindítanák a kompközlekedést Maroslele és Tápé között

A kompközlekedést 2013-ban szüntették meg hivatalosan, az M43-as autópálya megépülése után, a lecsökkent forgalomra hivatkozva. Drima Tibor maroslelei polgármester szerint viszont lenne értelme újraindítani.

ha a gépjármű-forgalom számára nem is, de gyalogos- és kerékpáros-közlekedésnek érdemes lenne újból beindítani az átkelést - ezt Maroslele polgármestere nyilatkozta a Rádió 7-nek. Ráadásként azt is hozzátette, hogy akadna is, aki vállalná az üzemeltetést. Mindössze a községet a Tiszával összekötő utat kellene felújítani hozzá.

Elmondása szerint minden, a turizmust élénkítő beruházást támogat az önkormányzat.

Meglátása szerint egyre népszerűbbek a kerékpáros kirándulások, ebből pedig Maroslele is szeretne profitálni.

A településtől a folyóig tartó út nagyjából 10 kilométer hosszú, nagyon rossz állapotban van, de kerékpárút kialakítására ideális lenne. Ez jóval olcsóbb is lenne, mint gépjárművek számára rendbe tenni.

A Maroslele-Tápé kompvonalat 2013-ban szüntették meg, arra hivatkozva, hogy az M43-as sztráda megépülésével nagyon lecsökkent az utasforgalma. A kerékpárosok illetve gyalogosok emiatt azonban 30 kilométeres kerülőúton, Algyő irányában kell, hogy közlekedjenek.

(via Rádió 7)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.