Közlekedés

Egész nyáron buszok pótolják a 4-es villamos nagyrészét

Egész nyáron buszok pótolják a 4-es villamos nagyrészét

2022. május 27., péntek
Egész nyáron buszok pótolják a 4-es villamos nagyrészét

Június 16-tól várhatóan augusztus végéig Anna-kút és Kecskés között pótlóbuszok közlekednek majd a 4-es villamos helyett.

Folytatódik a 4-es villamosvonal felújítása, emiatt június 16-tól augusztus végéig csak Tarján és Anna-kút között fog közlekedni. A társaság közlése szerint 400 méteres szakaszon dolgoznak majd a Vám tér és a Szivárvány kitérő között.

Több mint ötszáz vasbeton keresztalj fabetétet cserélnek ki tartósabb, műanyag betétre; a régi sínek helyére pedig újabbakat raknak le. Az SZKT elmondása szerint ezzel megszűnnek a pályahibák és a sebességkorlát is. A szakaszon felújítanak 14 kapukihajtót, és a Szivárvány utcai átjáró kockaköves burkolatát is kicserélik betonosra. A munka 40 millió forintba kerül.

A Szegedi Közlekedési Kft. emiatt is 12 dízel autóbuszt üzemeltet, amelyeket tartalékként, különjáratként, valamint villamos- és trolipótlás céljából vetnek be.

A társaság egyébként szerdán jelentette be új beruházásait: a Lengyelországból beszerzett két Solaris trolibusz várhatóan az év végén állhat forgalomba,míg a müncheni “darazsak” már a honosításon is átestek.

(Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.