Közlekedés

Félkész Oskola utcát adott át az önkormányzat, ezért veszélyben vannak ott a szegediek az ellenzék szerint!

Félkész Oskola utcát adott át az önkormányzat, ezért veszélyben vannak ott a szegediek az ellenzék szerint!

2021. november 23., kedd
Félkész Oskola utcát adott át az önkormányzat, ezért veszélyben vannak ott a szegediek az ellenzék szerint!

Szombaton több hónapos várakozást követően átadták az Oskola utcát - legalábbis ami eddig elkészült belőle. A megújult forgalmi csomóponttal rendelkező útszakaszon ugyanis a gyalogosok most kénytelenek gödröket, építési anyagokat és törmeléket, valamint munkagépeket kerülgetni, ha épp nem az autók között kell utat találniuk maguknak. A szegedi ellenzék szerintez tarthatatlan és balesetveszélyes így, ezért mást javasolnak.

Chovanecz Kata, a város egyik Fideszes önkormányzti képviselője kedd délelőtt sajtótájékoztatót tartott az Oskola és a Victor Hugo utcák kereszteződésénél, ahol összegezte az idáig elkészült projektet. Egy dolog biztosan hiányzik, amelyet Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és Mihálik Edvin, a Zöld Város Programért felelős tanácsnok ígért: a biztonság - az ellenzék szerint.

Biciklisek két oldalt, gyalogosok sehol

Amíg a kerékpárosok az út mindkét oldalából kaptak egy nagy falatot, a gyalogosok - köztük a kisgyermekes családok és az idősek - kénytelenek a biciklik, elektromos rollerek, munkagépek és autók között szlalomozva, saját biztonságukat kockáztatva úticéljuk felé haladni. Chovanecz szerint Nagy Sándor és Mihálik Edvin

a környéken élők és az arra járó gyalogosok életét egyaránt ellehetetlenítették.

Ezért a szegedi Fidesz felszólította az alpolgármestert és a Zöld Város Programért felelős tanácsnokot, valamint mindenkit, aki a kialakult helyzetért felelős, hogy tegyenek lépéseket, mielőtt valamilyen tragédia következne be. Megoldásként Chovanecz Kata azt javasolta, az egyik biciklisávot ideiglenesen vegyék birtokba a gyalogosok, amíg a járda el nem készül véglegesen.

Megkérdeztük az önkormányzatot, hogy mikor számíthatunk arra, hogy teljes lesz az Oskola utca, illetve, hogy megfogadják-e a helyi Fidesz javaslatát a gyalogos forgalommal kapcsolatban. Amint megkapjuk a választ, frissítjük a cikkünket, vagy újat írunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.