Közlekedés

A forgalmas út közepére festettek kerékpársávot az Etelka soron

A forgalmas út közepére festettek kerékpársávot az Etelka soron

2021. január 18., hétfő
A forgalmas út közepére festettek kerékpársávot az Etelka soron

Tavaly év elején megírtuk, hogy olvasóink szerint melyek a legkátyúsabb, legveszélyesebb utak a városban. A kerékpárosok egyöntetű véleménye alapján az egyik legkockázatosabb útszakasz az Etelka soron található, ahol amellett, hogy rendkívül göröngyös az út, még egy alföldi viszonylatban meredek lejtővel is meg kell küzdeniük, ha a rakpart felé tekernek.

A jelek szerint elmúlt egy év kevésnek bizonyult ahhoz, hogy az úthibákat korrigálják, ellenben egy sajátos módszerrel új kerékpársávot alakítottak ki, méghozzá az út közepén. Sándor Judit fotói alapján megállapíthatjuk, hogy az Etelka sor a kerékpárosok számára nem lett biztonságosabb, sőt!

Könnyen elképzelhető, hogy az ötletgazda Karácsony Gergelytől merítette az ihletet, ugyanis Budapest főpolgármestere – aki a főváros nagykörútján az autósok rovására alakított ki kerékpársávokat - nem olyan régen Szegedre látogatott. Emlékezetes vizitje alkalmával csak és kizárólag a baráti sajtónak tett élménybeszámolót a napfény városában szerzett tapasztalatairól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.