Közlekedés

A buszos elnézte az utat, majd elakadt a körforgalomban - videó

A buszos elnézte az utat, majd elakadt a körforgalomban - videó

2019. február 11., hétfő
A buszos elnézte az utat, majd elakadt a körforgalomban - videó

A sofőr hosszas perceken át próbált kitolatni a csuklós busszal a körforgalomból.

Hétfőn kora délután a szerkesztőségünk ajtaján kopogtatott egy olvasó, aki jelezte, hogy a mellettünk levő körforgalomban elakadt egy csuklós busz. Kimentünk megnézni, és valóban azzal szembesültünk, hogy egy földgázas Ikarus csuklós busz utasokkal a fedélzetén, serényen próbál tolatni a körforgalomban.

Ez a folyamat hosszas percekig tartott, közben a bebicsaklott csukló többször recsegett-ropogott. Ahogy a videón is hallatszik, a járókelő megjegyezte, hogy ez azért fordulhatott elő, mert szerinte össze-vissza dobálják a sofőröket a különböző viszonylatokra, így azok nincsenek mindig tisztában a pontos útvonalakkal, és azt sem tudják, hogy milyen menetidőt kell tartani. Később az olvasó azt is elmondta, hogy az egyik buszsofőr ismerősétől hallotta ezeket az információkat.

Korábban megírtuk

, hogy a DAKK Zrt. 16 darab csuklós, és 8 szóló kivitelű földgázas Ikarus buszt selejtez az év elején, Szegeden. A hangokból ítélve vélelmezzük, hogy ezek után az egyik selejtezés sorsára jutó csuklós busz, az a videón szereplő jármű lesz. Ezzel a lépéssel közel 5 százalékkal csökkent a szegedi buszok kapacitása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.